"When all else fails, drink tea!"

"When all else fails, drink tea!"

fredag 20. januar 2012

Det store fargevalget 2012.

Som jeg skrev i forrige innlegg så planlegger jeg jo å være ferdig å male i stua og spisestua før januar er ferdig. Så derfor sitter jeg til stadighet å tenker på det med farge og helhet. Vansklige greier..
Men jeg fant en flott hjelper på veien, nemlig Jotun.no sin nye fargevelger. Du registrerer deg slik at du kan laste opp dine private bilder, markerer området som skal settes farge på og så klikker deg igjennom det utrolig utvalget. Utrolig kjekt!


MEN...


...jeg sliter skikkelig med å få bestemt meg for fargevalg og hvilken "stil" jeg egentlig ønsker meg i stua. Eller det kom vel ut litt feil.. vet jo hvilken stil jeg vil ha, men hvilken stil får jeg til her og nå for en billig penge? Vil jo så gjerne føle den derre helheten som jeg prater så mye om. Følelsen om at alt står på sin rette plass og ingen vegger er "vanskelige", men når det kommer fluer opp av lommeboken og man må se laaangt etter neste loppemarked så er gode råd dyre.

For dere som har vært innom bloggen å utdypet deres glede om at det er så deilig at det ikke er så mye hvitt-hvitt-hvitt hos  meg blir dere kanskje en smule "skuffet" nå fordi jeg har bestemt meg for å gå bort ifra grunntanken om grå vegger her i stua.

(Farge: Tåkedis)
Tåkedis ble rett og slett for grå....og for blå. Likte ikke det kalde preget som plutselig kom.Typisk å finne ut slik når man allerede har malt to vegger...blæ.

(Farge: Skumring)
Skumring var jo ikke så ille, men synes liksom ikke den passet med noe av inventaret mitt og tanken om at grå er en kald farge sitter fortsatt sterkt i mitt sinn.

(Farge: Silke)
Silke likte jeg faktisk kjempe godt. Blir liksom med en gang mer fokus på tingene og ikke på veggen. Samtidig som rommet med en gang blir mye mer lyst. Kjekt når man ikke har så mange lyskilder.

(Farge: Eggehvit)
Eggehvit ser jo nesten helt lik ut som Silke, men jeg nevnte fargen for kjæresten min og han sa at jeg bare kunne glemme å male med den fargen da det tydligvis var hans nemisis eller noe slikt ;). Gutter er så tullete altså! 

Så nå vil jeg gjerne høre deres forslag for i morra bærer det avsted til fargehandelen slik at jeg får kjøpt Lady 10 på tilbud.
Klem Madelén

PS: Prøv å ikke se på det forferdelige gulvet som jeg ikke får gjort noe med. Blir vel tatt den dagen jeg vinner på Lotto.

12 koselige kommentarer:

HANNES DAGBOK sa...

Oj så kult!! Vel, i motsetning til deg synes jeg den grå er nydelig...hvis du hadde byttet/droppet teppet tror jeg kanskje den hadde kommet mere til sin rett:) MEN, når det er sagt, så er jeg enig i at nummer to og tre nesten er hipp som happ så ingen grunn til å gjøre mannen Psykisk syk, gå for nummer to;)Nydelig uansett og jeg synes du har et fantastisk utgangspunkt i en nydelig stue!

Stooor klem!

Sivs hus sa...

Hei, JA dette er ikke lett - tenk mot duse toner som matcher bruntoner - hm ta en titt på den nye fargekatalogen til Jotun og titt igjennom og se om du finner en ny farge som treffer deg! klem Siv

Ruter & Hjerter sa...

Jeg har grå skagen og var veldig i tvil og ville neste rive ned platene da vi var halveis , men er nå super fornøyd! Vi hadde eggehvit før....Silke syns jeg var fin, men har du prøvd CHI? den er sååå fin!!!

Liza sa...

Hei
Nr 2 eller 3, men hvis du vil ha den grå tonen gå for nr 2 hvis nr 1 ikke er mulig. Jeg likte nr 1 for den ga mer farge til rommet, det ble litt mørkere men synes den passet stilen din:)
Ha en god helg
Liza

Tante Titti sa...

Fargevalg er veldig vanskelig!!!
Og jeg har malt MANGE vegger, og malt dem om igjen og om igjen, for de blir da ikke sånn som fargeprøvene jeg så på i butikken. Og en annen ting: Fargegjengivelsen du får på skjermen på pc'n blir IKKE nødvendigvis den samme som i stua di!!! Ett lite råd fra meg er å få tak i fargeprøver på små bokser hos fargehandelen, og prøv dem på en vegg i stua - det gir den beste pekepinne på det ferdige resultatet.
Ønsker deg all verdens lykke til med prosjektet!!! Og god helg!!
KLÆMM!!

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Enig i at nr 2 kan bli et godt valg. Men det er jo så mange andre fine farger der ute også.
Er enig med Hanne om at jeg tror stuens møbler hadde kommet mer tilrette uten teppet.
Lykke til med valget
klem

Littshabby littslitt og baremitt. blogspot.com/ sa...

Ikke lett med fargevalg nei.. Har ingen kloke innspill, tror du finner ut av dette selv! Lykke til! Klem Cecilie

Fru Andersen sa...

Ikke enkelt med fargevalg, jeg har malt gulvene hos oss med Skumring og synes den er flott. Men jeg er jo veldig glad i grått da;-)

Så hyggelig det var å lese bloggtreffinnlegget ditt! Skulle vært der:-/ Men neste gang;-)

Ønsker deg en kjempefin helg!

Anonym sa...

Hei Madelén.

Ja nå har ikke jeg så enormt mye peiling på interiør da, men jeg likte faktisk bildet fra forrige innlegg best jeg... :)
Synes det virker så lunt og koselig, og at møblene harmonerer veldig bra med fargen. Men nå er nå dette engang bilder da...virkeligheten er/blir kanskje helt annerledes. Dagslyset spiller jo også en rolle. Jeg har en "flerfarget" stue fordi jeg får dagslys inn fra nesten alle himmelretninger, hehe.
Uansett er det smak og behag, og her er det tross alt DIN smak som gjelder. Hvis du egentlig vil ha en gråfarge på veggene, så finnes den fargen i varme nyanser også. Kjempekoselig blogg du har!

Masse lykke til!

Hilsen Connie, fra ikke så langt unna:)

The Rosegarden in Malevik sa...

hej Madelén
vilka underbara bilder......å visst kan det vara lite svårt med färgval ibland :)
å missa nu inte....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

det är kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Jeanette sa...

måtte le litt når jeg leste dette innlegget..he he,...for jeg er jo en av de som elsker vintage og gamle ting,men er ikke gla i at alt må males hvit for enhver pris.Men må få presisere at jeg er stor fan av hvit eller nøytral bakgrunn for gamle fine ting , med farge eller fiin patina:_)lykke til,du har ikke vurdert hvit med en grå fondvegg da:-)gleder meg til å se resultatet:-)

Caroline sa...

Hei madelen:)
Tusen takk for koselig kommentar hos meg angående fargevalget på skapet;)
Visste ikke at jotun hadde en slik fargevelger,det hørtes jo kjempegreit ut!
Du har nok allerede vært å handlet maling nå,så jeg er spent på valget;)
Klem Caroline

Related Posts with Thumbnails