"When all else fails, drink tea!"

"When all else fails, drink tea!"

mandag 19. mai 2014

PROSJEKT SPISESTUEBORD: Del 2

Da har bordet kommet inn i varmen.. 

 "HURRA!!"

....og veien ditt har på ingen måte vært kort og enkelt, skal jeg fortelle. Pussejobben tok vel en 7 timer totalt, og nei jeg tenkte ikke på å bruke malingsfjerning. Gjett om jeg lærte den leksa til neste gang! 
 Malingen av underdelen gikk helt uten problemer. Valget fallt på Sort pepper fra Lady sitt fargekart. 2 strøk var nok og det tok et par timer sammenlagt.
 

Så var det beising av toppplaten. Det var et evig-langt prosjekt bare det. Jeg startet med å beise i en grå farge (som jeg ikke husker navnet på nå, men som er kjempe flott) og beisen ville ikke tørke. Det tok vel 1 uke før det var støvtørt (!?). My God!! Hva skjedde liksom... en eller annen kjemisk reaksjon som gjorde noe med beisen? Skulle vært støvtørr på 5-12 timer, men så heldig var jeg da ikke.

Bordet så kjempe lekkert ut i grått. Så da flyttet jeg bordet fra gangen til spisestuen og da startet problem nr 2. Det passet jo ikke inn i det hele tatt med resten av møblene i spisestuen (de er for det meste brunsorte i beisen).
Åh nei, så kjedelig, tenkte jeg. Det skulle jeg jo ha tenkt på før...skikkelig tenkt på. Jaja, sånn kan det gå! Kanskje jeg skal beise den i brunsort da? Har jeg ikke den mokka beisen liggende fra tidligere? Joda, det hadde jeg.Så da beiset jeg enda en gang til og, jada, det tok en uke før det var støvtørt (flott!!). Så nå er alt untatt illegsplatene ferdige. De har jeg ikke startet på enda, for de må lages på nytt. Men vi ser for oss noe kult med kobber og tre.
Vi får se hva som skjer.... ;) Fortsettelse følger.

 

6 koselige kommentarer:

Maria - Min oldemors hus sa...

Det blei kjempefint, bra jobba! (",)

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jøss det ble bra !!! Artig med gammle møbler med nytt utseende . God søndag til deg ! Klem fra Sidsel.

Interi-gjør det selv! sa...

Ikke alltid ting går som planlagt nei ;-) Det ble kjempefint synes jeg, har så sansen for gamle møbler.

Trine sa...

Hehe for et svare strev det blei men du ga deg ikke,tydeligvis ! DET synes jeg var supert og resultatet blei skikkelig bra :D Spennende når ileggsplatene også kommer på plass for da har du virkelig plass til mange rundt bordet. Bra jobba :D

Taubanevegen sa...

For en flott farge sort pepper er! Jammen har du hatt litt av en jobb, men bordet ble veldig fint. :)

omgdeterlina sa...

Herregud for en jobb du har gjort! Og så gøy og se deres spisebord nå når vi er midt i oppussinga av vårt eget :) Veldig hyggelig at du likte tipset om plasti dip. Nå kan jeg jo ikke stå inne for at det går an å skrelle det av sånn som de sier, for det har jeg ikke prøvd, men det holdt i hvert fall veldig godt uten å renne på tross av at underlaget var veldig glatt og sånn sett ikke ideelt for å male på, så tommel opp for det! Også syns vi det ble veldig fint med den matte overflata :) Håper sola skinner for deg! Klem, L

Related Posts with Thumbnails